Specialisaties

Onze 4 therapeuten, Maarten, Yento, Iene en Gitte, behandelen je klachten en begeleiden je tijdens individuele therapiesessies. We nemen graag onze tijd (minstens 30 minuten per behandeling) en streven naar een gemoedelijke en persoonlijke aanpak. Elke klacht en persoon vraagt immers een unieke benadering.

Bij ons kan je terecht voor :

Algemene kinesitherapie

Voor pijnklachten of letsels van het spier- en/of bewegingsapparaat (acuut of chronisch) van de wervelkolom (nek, rug, bekken) en/of periferie (armen en of benen).

Bijvoorbeeld: rug- en/of nekpijn, blokkades van de wervelkolom, hernia, hoofdpijn, duizeligheid, kaaklast en reumatische aandoeningen.

Sportkinesitherapie

Voor het behandelen van sportblessures, spierblessures, peesontstekingen en overbelastingsletsels.

Revalidatie

Na een traumatisch letsel (vb. verstuiking of whiplash) of een postoperatief herstel (vb. meniscusoperatie, schouderoperatie, totale heupprothese of voorste kruisbandreconstructie).

Oefentherapie

Oefentherapie is ideaal om blessures te voorkomen, maar wordt ook toegepast voor rug- en nekscholing of stabilisatietraining.

Dry needling

Dit is een methode waarbij met een naald in de verdikkingen (spierknopen) in een spier wordt geprikt. De behandeling heeft als doel om de spieren (of spierketting) te ontspannen. De combinatie met manuele therapie en oefentherapie kan zeer efficiƫnt zijn. Dry needling is geen acupunctuur en er wordt dus geen gebruik gemaakt van meridianen om de aanprikpunten (triggerpoints) te bepalen. (www.trigger.be)