Over ons

Onze 4 therapeuten, Maarten, Yento, Iene en Gitte, behandelen je klachten en begeleiden je tijdens individuele therapiesessies. We nemen graag onze tijd (minstens 30 minuten per behandeling) en streven naar een gemoedelijke en persoonlijke aanpak. Elke klacht en persoon vraagt immers een unieke benadering. Je kan bij ons terecht voor algemene kinesitherapie, sportkinesitherapie, dry needling, oefentherapie en revalidatie.

Tijdens een intakegesprek bespreken we eerst je klachten, proberen de oorzaak van je probleem te achterhalen en via een holistische kijk wordt de kinesitherapeutische diagnose gesteld. Daarna werken we een individueel behandelplan uit en gaan we aan de slag! We combineren meestal de manuele behandeling met oefentherapie. Je lichaam moet immers eerst zijn beweeglijkheid en functionaliteit terugkrijgen. Daarna krijg je onder begeleiding functionele oefeningen om zo terugkerende klachten te vermijden en een optimaal herstel te bekomen.

Onze praktijk werd gestart in februari 2014 en blijft groeien. Door onszelf te blijven bijscholen, kunnen we jou de beste en juiste behandeling garanderen, nu en in de toekomst.


Contacteer ons

Therapeuten

Maarten Brecko

Yento Hendriks

Iene Bex - portretfoto

Iene Bex

Gitte Vriens - portretfoto

Gitte Vriens

Maarten Brecko

In juni 2007 studeerde ik af als licentiaat in de kinesitherapie (PHL Hasselt) en ben ik onmiddellijk beginnen werken in de groepspraktijk van Sam Verslegers in Bree. Door een combinatie van bijscholen en werken in een groepspraktijk, heb ik mij verder kunnen ontwikkelen als kinesitherapeut.
Mijn interesse ligt bij de manuele therapie en oefentherapie. Hierin heb ik mij dan ook gespecialiseerd en bijgeschoold. De patiënten die ik het vaakst tegenkom, hebben rug- en/of nekklachten, sportblessures of moeten revalideren.

In februari 2014 ben ik dan mijn eigen praktijk gestart. Hiernaast ben ik ook actief als kinesitherapeut voor het volleybalteam Tectum Achel. In mijn vrije tijd speel ik voetbal bij K. Achel V.V. Sinds oktober 2020 maak ik, als kinesitherapeut, deel uit van de medische staf van voetbalclub RSC Anderlecht op het hoogste niveau van het Belgisch profvoetbal.

Mijn opleidingen :

Opleiding

Datum

- Totaaltherapie

2007 - 2008

- McConnel (knie en schouder)

2007 - 2008

- Manuele therapie (Mulligan concept)

2008 - 2009

- Kinesiotaping

2009

- Redcord stabilisatie training

2009

- Myofasciale therapie (Dry Needling)

2009 - 2011

- 4xT taping (algemene module)

2011

- Dynamic taping

2012

- Shoulder pain, a challenging phenomenon

2015

- Overbelasting letsels in het onderste kwadrant bij duursporters

2015

- Revalidatie van hamstringsletsels

2016

- The athlete’s spine

2016

- The athletic hip and groin

2016

- Osteopathie CO

2017

- Lateral epicondylalgia, a pragmatic evidence informed approach

2017

- The athlete’s shoulder, assessment and rehab

2017

- Headache, assessment and treatment

2018

- Muscle and tendon injuries

2018

- Lateral hip and buttock pain (Alison Grimaldi) aan Smarteducation te Leuven

2019

- Sporting hip and groin (James Moore) aan Smarteducation te Leuven

2019

- Dizziness (Alan Sealy) aan Smarteducation te Eindhoven

2019

- Dynamic Stability Training bij Ultimate Instability (Paul Venner)

2021

- NeuroKinetic Treatment Level 1 (NKT)

2021

Iene Bex

In Februari 2020 ben ik afgestudeerd als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie (Uhasselt). Na het voltooien van leerrijke stages, onder andere in deze praktijk, ben ik deeltijds beginnen werken in een groepspraktijk in Lommel. Een paar maanden later kreeg ik de kans om te beginnen als kinesitherapeute bij Maarten en sinds 1 oktober 2020 heb ik het team vervoegd. Mijn interesse ligt bij manuele therapie, maar ik ben ook voorstander van oefentherapie omdat een actieve aanpak noodzakelijk is voor een goede gezondheid en optimaal herstel.

Ik heb altijd grote interesse gehad in het menselijk lichaam, pathologieën en revalidatie. Naast mijn diploma kinesitherapie, heb ik ook nog een diploma verpleegkunde (A1). In de toekomst wil ik mij graag verder ontwikkelen als kinesitherapeute d.m.v. bijscholingen en opleidingen.

Mijn opleidingen :

Opleiding

Datum

- Kinesitherapie
- Verpleegkunde (A1)
- Subacromiale schouderpijn

2021

- Neurostructurele integratie technieken (NST)

2021

- Manuele lymfedrainage methode Vodder

(in opleiding)

- Myofasciale therapie; dry needling (Trigger)

(in opleiding)

- Krachttraining bij bovenhandse sporters; SmartEducation

2021

Yento Hendriks

In juni 2018 ben ik, na een 5-jarige opleiding aan de KU Leuven, met onderscheiding afgestudeerd in de musculoskeletale revalidatiewetenschappen & kinesitherapie (optie sport). Na mijn studies ben ik meteen voltijds in deze praktijk beginnen werken. Tevens heb ik hier begin 2017 stage gelopen. Dankzij de brede waaier aan stageplaatsen (o.a. UZ Leuven, MS & Revalidatiecentrum Overpelt, voetbalclub Oud-Heverlee Leuven, …) heb ik ervaring kunnen opdoen in verschillende domeinen. In het weekend begeleid ik ook voetbalclub K. Achel V.V. in 1ste provinciale en ben ik kinesitherapeut bij volleybalclub TECTUM Achel.
Mijn grootste interesses liggen bij de sportblessures en de (postoperatieve) revalidatie. Ik ben, naast voorstander van de manuele manier, ook voor een actieve aanpak en overtuigd dat het lichaam kan genezen door (juist) te bewegen. Bijna dagelijks lees ik nieuwe inzichten uit de kinesitherapie en ik volg ook geregeld bijscholingen.

Mijn opleidingen :

Opleiding

Datum

- Tapen en bandageren

2016

- Lower Extremity movement patterns and motor learning in sport physical therapy

2017

- Complex Core+ : Training and Therapy – level 2 & 3

2017

- Analysing running technique and running re-education

2018

- Meniscal injuries

2019

- Blood flow restriction training bij Smarteducation

2019

- Load Management – Train Smarter and Harder; SmartEducation

2019

- Getting strong: a practical guide to S&C for physiotherapists and exercise professionals;
   SmartEducation

2020

- Conservatief beleid bij voorste kruisband letsels; SmartEducation

2020

- VOETBAL VLAANDEREN: Physical Coach 1

2021

- ACL Rehab and Return-To-Play Decision making; SmartEducation

2021

Gitte Vriens

In juni 2021 behaalde ik mijn masterdiploma in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij musculoskeletale aandoeningen (optie manuele therapie) aan de KU Leuven. Tijdens mijn opleiding heb ik de kans gekregen om stage te lopen in o.a. het UZ Leuven en in verscheidene zelfstandige praktijken, waaronder deze. Naast manuele therapie ben ik, net zoals mijn collega’s, ook een voorstander van oefentherapie.
Mijn grootste interesses liggen bij manuele therapie, revalidatie en sportblessures. Hierin wil ik me dan zeker ook blijven bijscholen in de toekomst.

Mijn opleidingen :

Opleiding

Datum

- Tapen en bandageren

2020

- Krachttraining bij bovenhandse sporters; SmartEducation

2021

“Elke klant is uniek. Bij ons kan je dan ook rekenen op een persoonlijke aanpak.”